covid, corona, coronavirus

PROTOCOLLEN EN RICHTLIJNEN CORONA ❗

Vanaf 11 mei zijn wij weer begonnen met de rijlessen. Het voelt goed om weer de weg op te kunnen om nieuwe chauffeurs op te leiden. Echter in deze uitzonderlijke tijden kan dit niet zonder een aantal maatregelen. Gezondheid van iedereen staat voorop! Wij volgen dan ook strikt de richtlijnen van het RIVM en de brancheorganisaties. De belangrijkste punten zijn hieronder vermeld. Het CBR gaat vanaf 11 mei weer van start met de theorie-examens en zal vanaf 18 mei de praktijk-examens hervatten. De richtlijnen van het CBR zijn hier terug te vinden.

 1. Heb je ziekteverschijnselen? Neem dan contact op met de rijschool om de geplande lessen te verplaatsen. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.
 2. CHECK VOORAF; De instructeur dient voorafgaand aan elke les onderstaande vragen te stellen aan de leerling. Worden beide vragen met ‘nee’ beantwoord, dan kan de les starten.
  I. Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose COVID19 gehad?
  II. Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten?

Verder zijn of worden er een aantal maatregelen getroffen om de lessen zo veilig mogelijk te laten verlopen;

 • In het lesvoertuig mogen maximaal twee mensen zitten – de leerling en de rijinstructeur. Contact met andere leerlingen moet te allen tijde worden voorkomen. Aanbevolen wordt om lessen te starten vanaf een afgesproken ontmoetingspunt.
 • Tussen twee lessen met twee leerlingen moet er altijd een pauze zijn van minimaal tien minuten, om het voertuig goed te ventileren en te desinfecteren door de instructeur met 70% isopropylalcoholdoekjes of schoonmaakalcohol van 70 % (IPA) in andere vorm.
 • Bedieningsmiddelen (deurhendels, stuur, versnellingspook, handrem, spiegels, hoofdsteun, sluiting veiligheidsgordel, stoelknoppen, touchscreen, etc.) worden door de instructeur na elke leerling gedesinfecteerd met 70% isopropylalcoholdoekjes of schoonmaakalcohol van 70 % (IPA) in andere vorm.
 • Aanvullend kunnen leerling en instructeur zelfstandig besluiten om een eenvoudig soort mondkapjes te dragen en handschoenen. Leerlingen moeten zelf zorgdragen voor deze beschermingsmaterialen als ze die willen dragen.
 • Vermijd fysiek contact, houd onderling tenminste 1,5 m afstand buiten de auto;
 • Na de les de auto verlaten en buiten de auto aanvullende instructies geven, afspraken maken, etc.
 • Als er updates komen op deze afspraken worden die zo snel mogelijk gecommuniceerd.

Door het in acht nemen van deze maatregelen hopen wij weer met veel plezier de rijlessen te kunnen hervatten. Hopelijk tot snel in de auto!

Lees het hele protocol hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
1
Vragen?
Vragen? Stel ze direct via Whatsapp!